onsdag, oktober 29, 2008

Vill väl inte...

...säga så mycket. Sedesvant sliten. Jobb kräver. Men en idyll i min tillvaro är när jag upptäcker saker och ting. Var på Clas och handlade presenning, rakblad och uppladdningsbara batterier. Bakom mig i kön stod en tvättäkta norrman. Två däck runt halsen. Med dubbar. Piggdäck kallar norrmännen det. Cykeln hade han bredvid sig. Cykelhjälm med en gammal fin goding till pannlampa [samma som jag köpte på det sena nittitalet]. Knäskydd. Och allmänt sporty uppsyn. Den röda lampan blinkade piggt i nacken. 

Ta med dig cykeln in genom hela Clas i Sverige... Förmodligen skulle securitasvakten stoppa dig på trappsteget. Skulle du fortsätta in i butiken så har du halva jävla poliskåren bak dig efter ett tag. Men i Norge är det lika självklart som pölsa med lompa på tur i skogen. 

För ett par år sen var jag på väg nedför en av backarna här i Oslo. Nere vid Ullevål kom en cyklist med dubbdäck och ryggsäck. Intensivt på väg uppför en tre kilometer lång uppförsbacke. På ryggen hade han sina skidor fastspända på ryggsäcken. På väg mot en dejlig tur i skogen väl framkommen där uppe. Att det var snöstorm och kallt behöver jag kanske inte nämna...

Ying och yang bevarar ju helheten så med den intensiteten hos det friluftsälskande norska folket är det inte så svårt att förstå att detta land också producerar ett antal av världens mest renomerade dödsmetalmusiker som av och till får spel och bränner kyrkor!

Kram Kekke

2 kommentarer:

K sa...

kan man ikke ta med sykkelen inn på c i sverige???

K sa...

hilsen marte