fredag, november 07, 2008

To be...

...or not to be...
Vår kära lilla miljöbomb. Min älskade Ford Mondeo. Hur många timmar har jag inte suttit i ditt lilla krypin. Idag fick vi ett besked som kan bli din dom. Ingen har visat intresse för dig. Du är för gammal, trist och kostar mycket pengar. Okey, du kan lasta mycket och du klagar inte trots att vi tappade bakre delen av avgas[exsos]systemet för en månad sen. Med tejpade strålkastare fixar du vägen i mörker och din motorn spinner på trots att det ibland saknas över tre liter olja i ditt hjärta. Du har faktiskt alltid startat och vi har aldrig kört av vägen med dig. Du har levt trettio procent av ditt liv med oss de senaste två åren trots att du rullat sen nittonhundranittiofyra. Vi känner varandra fullständigt.
Mannen i uniform gav oss ett papper. Som vanligt är såna svåra att tyda så jag fick ringa en av hans kompisar som jag känner. Han har tagit hand om dig förut. Han visste inte vad han skulle säga mer än att jag fick bestämma själv.
Ska jag orka med dig, du min älskade lilla miljöbov, ett litet tag till? Eller ska jag ansluta mig till de andra som åker många tillsammans och låta dig gå till de sälla jaktmarkerna...

Inga kommentarer: