torsdag, december 25, 2008

Dagen efter...

...den vilda stormen. Allt var lite stilla. Gick promenad med min son. Fotograferade. Samma motiv med fem olika kameror. Ett högst primitivt och vardagsnära kameratest som aldrig kommer att bli offentliggjort i sin helhet. Men faktum är att D70 med färre pixlar förlorade skärpekampen mot 1030 i fullt dagsljus.
Sonen fick en kamera i går. Han brukar få mina gamla, så på ett sätt blir det lite pinsamt att fortsätta så. Men kanske blir det min gamla 1030 som han tar. Kanske lägger han till och tar en D90 om något år. Eller så blir det en ny gitarr till våren. Man ska ha det man behöver för att kunna uttrycka sig. Ett hantverk bygger på erfarenhet, goda verktyg, ett gott öga och tålamod.
Hittade mot kvällen ett julesällskap. Det ska man gå på i Norge. Julesällskap. Smaka på det ordet. Låter lite som besutten överklass. Lite som stickade tröjor och te i en stuga. Lite som frälsningsarmen och soppkök. Troligtvis kan det också vara lika olika i verkligheten. Liksom vi människor. Insåg i dag att jag njuter av att bo i de besuttnas del av Stor-Oslo. Självaste gräddhyllan. Åtminstone en av dem. Kanske inte den finaste. Men väl god grädde...
För övrigt var det 13.3 grader varmt i stuan när jag gick till sängs tidigt i morse. Lite varmare på sovrummet och betydligt kallare på badet. Men likväl klass rent geografiskt. Spännande. Lite rollbyte i mitt liv. Glömde halvårs-dagen i Kråkeslottet. den var i förrgår. Stannar gärna ett tag till!

Inga kommentarer: