onsdag, december 10, 2008

"Shining"...

...-hålet i sovrumsdörren drar kallt. En gång låste någon sig in eller ut och kvar blev ett hål. Ser förskräckligt ut, men är väldigt praktiskt. Ni vet själva den där luften som bildas av sovande vuxna människor när ventilation saknas. Helt enkelt instängd luft. Detta löser sig praktiskt med ett stort hål där en gång handtag och lås suttit. Man ska vara konstruktiv i sitt tänkande.
Is på insidan av fönstret. Så var det förr när folk bara hade enkelglas. Pittoreska skärvor av is. Nästan levande varelser på insidan av fönstret. Är dock tacksam för stigande temperaturkurva enligt meteorologerna. Minus fem är en bra temperatur att stanna på...
Ska besöka läkaren i morgon. Mitt vänstra öga har varit ledset sen i augusti och nu får min läkarfobi flytta sig lite åt sidan. Ska checka allmänvärden också. Är sliten. Månne mörker, brist på B12, järn eller rätt och slätt cancer. Varför inte låta hypokondrin blomma. Minns ett barndoms besök hos en doktor med stort metallöga, skarpa lampor och klirrande instrument. Ont i öron och hals och fullproppad med penicillin. Dåtidens lördagsgodis för sådana som mig. Bruna flaskor på rostfria vagnar och kvinnor med stärkta hättor och förkläden. Kan ju nästan tro att det var en vacker engelsk kostymfilm med Emma Thomson. Men det var bara jag och varulven till doktor som tog sina instrument och slet och drog och brände. Och bredvid mig så brann den lilla lågan som han desinfekterade instrumenten med. Minns inte allt. Förstod inte allt. Men fobi för vita rockar har jag fått. Goda avsikter, säkert. Men läskiga som faan, männen med klingande instrument, när de kommer nära.

Inga kommentarer: