söndag, februari 08, 2009

Invasion......i Åndalsnes. En stycke teater på nya kulturhuset. Har firat födelsedag med chefen. Hon är kultur personifierad. Engagerad. Men det höll på att gå i stöpet. Trött och sliten efter en arbetsvecka. En timmas dansande arslet av alla och envar på lokal i Bekkestua. Därefter isängkommande allt för sent. Trots väckarklocka gånger fyra vaknade jag först av att K ropade från nedre botten. Kommer mig ner och får telefonen. Marte ringer från Isfjorden. Frågar var jag är.
Tåget som då redan var i Dombås. En stilla förtvivlan. Djup suck i soffan. Nytt tåg fjorton och sjutton. Snabb packning och blåtrikken ner till stan. Gjorde saltomortal i nysnön springandes backen ner mot hållplatsen. Lyckades behålla största delen av latten kvar i muggen. Fick en ros med anledning av alla norska mödrars dag på Oslo S. Fick använda morgonens biljett utan krux. Sjönk ner till Bowies "Low". Behaglig till mods anlände jag Åndalsnes strax innan åtta. Mörkret låg. Köpte en Berlinguide i kiosken på stationen. Har letat efter just en sådan i de största bokhandlarna både i Stockholm och Oslo. Hittar den här.
Fest. Bra talare. Både chefen och mannen F. Han är lärare och tar fram sina bästa pedagogiska knep. Snart sitter vi alla i en gemensam hyllning till 30-årsjubilanten. Allteftersom höjs volymen och bluegrassen tävlar genom dörren med modernare dunk.
Stämning.
Vaknar med himmelsk utsikt. Lite snö men fjälltopparna anas bland molnen. Ett mecka för de som håller på med klättring och basejump. Njuter söndagen och går tur i skogen. Gör en paj. Sover fem minuter.
Invasjion. Teater. Intensiv, djupsugande. Teater.

Inga kommentarer: