måndag, mars 02, 2009

Dinosaur...

...eller inte. Blir jag bestulen på min bilder. Min bok. Låtarna jag skrivit. Så blir jag arg. En sak är att låna ut bilen till kompisar eller kollegor. En annan sak är att få den stulen. Spelar ingen roll att den som agerar gör det i "god tro". Det kallas integritet. Jag vill ha koll på mina prylar.
Vi kan gott arbeta på att få en total egendomsgemenskap i samhället. Men då måste även pojkarna i Pirate Bay vara beredda på att jag vill vara med och dela på miljonerna. Mitt är ditt, och alla levde vi lyckliga till sagan tog slut.
Men en okontrollerad expansion av vad det än månde vara, har sitt slut. Jag tror inte fildelning kommer att sluta. Inte heller att den olagliga biten kommer att vara undantagen en viss jakt. Det finns alltid människor som smiter från städningen och disken i de sammanhang de fysiskt har varit. För tråkigt, för gammalt...
Men en uppdatering. En korrigering av verksamheten. En kompromiss där man faktiskt vad det lider, lyckas få till en fusion mellan det gamla och nya. DET tror jag på!
Innehållet i "det nya" bör ju också kompensera de verkliga förlorarna i sammanhanget. Ursprungsaktören. Utan konstnären, ingen konst... Fattig sanning. Men små solida sanningar kan vara goda vänner när stormens öga viner. Att inte se Pirate Bay som en frisk fläkt är väl svårt. Beroende på vilken sida du står kan det dock blåsa kallt eller varmt. Upproret har ALLTID funnits. Det viktiga ligger väl i fortsättningen...

Inga kommentarer: