torsdag, mars 05, 2009

Kan bara rekommendera...


..."Människor"

Ni ser dem till höger. Lite längre ner på sidan. Dessa bloggar läser jag. Varje dag. Har en hög bloggar [ca 50] som jag uppdaterar mig på lite mer sällan. Kanske för att de uppdaterar sig mer sällan. Kanske för att de inte ger mig lika mycket energi. Eftersom jag jobbar 100% som miljöterapeut så är kraften och intresset inte alltid lika på topp. För annat än jobb och stillsamhet. Så är det. Livet har sina flöden. Kanske trivs jag inte med att lägga så mycket tid på mitt jobb alla dagar. Just nu inte alls. Sliten. Men begränsningar är också nyttiga. Karaktärsdanande. Ett favoritord jag använder när jag packar rygggsäcken med smutstvätt för att gå från mitt kalla, oisolerade hus till svärföräldrar för att tvätta en gång i veckan. Eller när jag fyller spannen med vatten för att toaletten inte spolar som den ska. Eller när huset invaderades av hästmyror i slutet av sommaren. Eller kranen som läckte i badet så att vi var tvungna att använda huvudkranen i källaren tre gånger dagligen. Eller vattentrycket som gör att jag numera aldrig duschar utan tar mig en daglig kattevask vid handfatet. Badar var tredje dag. Vatten som rinner in i vardagsrummet när det regnar eller snön smälter. Fjorton grader i vardagsrummet och sex grader på toaletten.
Allt är en fråga om anpassning. Vi bor i stort sett gratis. Det är otroligt mycket värt. Då tar man mycket annat.
Sänk axlarna. Ta en kopp kaffe. Fundera. Se vad som är realistiskt i nuvarande situation. Gör en analys. Lev det bästa livet du kan just nu. Se möjligheterna framöver.
Snart är snön och kylan borta. Trädgården blir grön. Nätterna ljusa. Utsikten över Oslofjorden fantastisk. Barn kommer att födas. Nytt liv pulserar.
Lever!

2 kommentarer:

Tina sa...

Mycket vacker betraktelse över livets motgångar och mirakel! Och snart är det vår. Ser också fram mot värmen och det där tillståndet man uppnår när man sänker axlarna och lyfter blicken.
Kram!

Fotograf Mats Lindfors sa...

Och en vinter så fick jag tvätta mig i vattnet från smält snö... Jag vet hur det kan vara. Intressant hur man anpassar sig,