fredag, april 24, 2009

Fem månader...

...utan tvättmaskin. Börjar bli beredd att lägga upp slantar för att förenkla vardagen. Numera kommer vi ju upp till huset med bil sen snön smält. Ska man köpa ett monster för nästan femsiffriga pengar... Bäst i test. Kan med fördel skrivas in i testamentet några generationer framöver. Eller satsa på normal snålhet i klassen tre kvällar på byn. Som alltid lägger jag några timmar research när tyngre inköp görs. Sen har vi bilbarnstol och barnvagn och...
En del ting är viktigare än annat. Har ju kläder så det räcker till kräket. Bärsele är fixad. Maten kommer i bästa fall regelbundet genom egen produktion det första halvåret. Hörde någon gång av en människa att man lägger minst femton lax på barnet när det kommer. Låter orimligt mycket. Men jag kan tänka mig en schysst stol till bil de gånger vi lånar. Och en skön sele att ha på ryggen och magen.
Annars är våren ett dilemma. Allt ska ske mycket snabbt och alla är i allmänhet sent ute. Så även jag. Mitt i allt ska vi ha semester. Sista andrummet utan spädgris. Men mottot blir att göra som jag skrev i en kommentar. Se till att hålla Kronofogden på rätt plats så fungerar det mesta i livet rätt bra...

2 kommentarer:

Tina sa...

Tvättmaskin? Köp en energisnål! Det blir nog lönsammast i längden. Blöjorna är ett dilemmma, där får man gå på magkänsla vad man klarar av. Tygblöjor KRÄVER t ex tvättmaskin. Ack ja dessa underbara bestyr! Bebis på väg. Det är bara att gratulera.

K sa...

Blöjmixen blir nog blandad.. Har gamla tygblöjor inne på minst femte barnet. Men inte så det räcker. Får se vad framtiden bjuder på. Glädjer mig i alla fall till kräket!