fredag, oktober 30, 2009

Stöld...

...av egendom! Blir efter ett tag uppgiven. Men för några timmar sedan hade jag sparkat könsorganet missfärgat på den människa som inte kunde se skillnad på sina och andras prylar.
H blev alltså av med säcken på nattbussen hem till Sverige. Och börjar man räkna så blir det pengar av det hela. Och det som inte kan köpas nytt för att det var vintage eller ärvda ting blir bara borta. Kanske kan det vara en nyttig påminnelse om vår dödlighet och hur lite vi tar med oss i graven. Men mest av allt känns det som en våldtäkt. Inte så fysisk kanske. Mer att någon tränger sig innanför den integritet som kallas personlighet. Att rota i smutstvätten. Läsa dagboken.
Minner mig om den gången jag fick en sten genom rutan på min bil. En helt meningslös handling. Stenen var av den storleken att jag knappt orkade lyfta den ur bilen. Glasetsplittret täckte inredningen. Två helt olika händelser. Men samma förlust av integritet.

4 kommentarer:

Fotograf Mats Lindfors sa...

Tråkigt höra. Alltid svårt att fatta när människor är så jävla dumma.

Tina sa...

Jävla skit! Hata, hata! Sen tänka. Sen hata igen. Skönt att hata. Vad fattas? Kan vi skramla?

K sa...

Tack vänner! Omtanke värmer! I bästa fall täcker hemförsäkringen det som går att återanskaffa. Och själv bor jag i världens näst rikaste land. Men integritetsförlusten får man bara häva i sig.

Går vidare med höjt huvud och stolt svansföring!

Tina sa...

Word!