torsdag, december 03, 2009

Sagene...


...är en fin del av Oslo. Lite sliten och modern samtidigt. Kanske en nyans av Kungsholmen för 20-30 år sedan. De gamla husen och industrilokalerna samsas med bostadskvarter i samma stadsdel. En- och tvåfamiljshus från sent 1800-tal i timmerkonstruktion tillsammans med nybyggen från miljonprogramseran. Den (o)saliga blandningen vederkvicker.

Första kylan har satt sig till ro för ett par dagar. Eldade för första gången denna vinter. Fönstren är tejpade. Bättre rustad mentalt och praktiskt inför denna vinter. Trivs i huset.

Och med mig själv...

Så fick jag ryggskott förra måndagen. Mitt andra. Två år sedan sist. Blev en avgörande faktor för att ta upp plånboken och spendera ett medlemskap i SATS. Jag vet. Borde ha gjort det för länge sedan. Bara burit mig emot. Köpte årskort på Nautilus vid Åkeshov för dryga 15 år sedan. Använde det mindre än 10 pass. Dyra sådana... Så nu är det upp till bevis. Köpte nya skor i förrgår dessutom. Fick träningsvärk av att bara pröva alla maskinerna som träningsvägledaren visade mig. Men nu har jag en plats med maskiner, instruktörer, omklädningsrum och till och med dusch och bastu! Så varför tveka? Har redan klarat av att försöka byta om inne på damernas den första stressade morgonen när allt sket sig och jag fick småspringa till gymmet för att inte missa min timme och därför var lite ouppmärksam på skyltningen... Tomt på folk och skor var det. Dessbättre(?) passade inte mitt hänglås, så jag fick byta om och lägga bagen bak disk. Upptäckte inte mitt misstag förrän jag skulle duscha efteråt. Öppnade dörren och hörde en jäkla massa kvinnfolk bak väggen. Retirerade snabbt och fick mina skor hämtade av en vänlig ung kvinna i receptionen. Bättre än så blir det inte gott folk!

5 kommentarer:

chhampus sa...

haha, vilka strapatser! Träning är ett gott ting...

K sa...

Goda ting kommer i klump... Jag väntar på nästa!

Tina sa...

Låter som en bra början på träningen. Heja Kekke!

Fotograf Mats Lindfors sa...

Nu är du på gång. Heja!

Fotograf Mats Lindfors sa...

God Jul och Gott Nytt År!

Vilken osis att jag inte var i galleriet när ni hade vägarna förbi.

Mats