torsdag, februari 25, 2010

MoMA...

...blev dagens första anhalt. [Efter kaffet och mackan på Starbucks...] Tre timmar senare glödde ögonen av lycklig utmattning. Rekommenderas! Höll på att ta med mig Giacomettis jycke hem. Den stod där mitt på golvet. Som fastfrusen mitt i språnget. Fantastisk liten varelse. Efteråt blev det en ny Starbucks. Denna gång med sällskap av Thomas som driver intressant läsning på "Tankar från 39:e gatan...". Kul att träffa människor man aldrig sett men ändå tycker sig känna på ett eller annat sätt. Hans texter och bilder från diverse håll på denna sidan vattnet ger en levande inblick i människor och deras liv. Återvände hem för en kort bensträckare, innan vi rusade mot Apollo Theatre. Amatörernas kväll. En slags "Lets Dance" men i äldre tappning. Och på en arena från 1914 där både Billie Holliday och Michael Jackson gjorde sina första avtryck. Stod längst bak i kön, men blev plötsligt inlotsade av dörrvakten. Antingen var det en turistfälla eller mitt vackra skägg som fällde det avgörandet :) Hur som haver, en väldigt speciell upplevelse.
På vägen hem kom dock dagens höjdare. Efter lite miss med bussen gick vi förbi en stor affär. Hittade lite veggisburgare i frysdisken. När vi skulle betala blev vi stående. Motsvarande ineffektivitet har jag inte upplevt på länge. Men det var en social upplevelse. Ett forum där mötet mellan kassadamen och den som handlade kändes viktigare än den faktiska transaktionen. Och när jag skulle betala hade den unga kvinnan [som för övrigt kunde varit min dotter] mod att fråga mig om legitimation eftersom maten hade fått sällskap av en flaska pilsner. Lämnade PathMark med ett fånigt flin på läpparna.

3 kommentarer:

Tina sa...

Skön dag! Önskar jag får se Giacomettis hund nån gång. Dina bilder är fantastiska! Jag känner mig regnvåt in på bara skinnet.

Anonym sa...

skal du ha en snus?

K sa...

Tack!
Tack!
Tack!