tisdag, februari 23, 2010

New York...
...attackerar en med att vara precis så mycket New York som myten berättar. Efter att ha letat oss fram via snabbtåg, pendel och vanlig tunnelbana klev vi upp i sydöstra delen av Harlem. Helt aparta såg vi verkligen ut som kusinerna från landet. Men en behaglig känsla av att detta kan bli kul infann sig ändå. Gick raka vägen till Hostel 104 där vi sover. Såg inte så mycket av utsikten, men tror att den innehåller en halvtrist bakgård med några skyskraper i bakgrunden :)
Var ute en sväng igen. Hungriga. Hittade en liten mexikansk grönsaksbutik. Med egen katt. Köpte Tortilla [har jag inte ätit sen Nicaragua 93-94], böner, ägg, tomat och ost. Gick runt ett par kvarter till för att sedan dra oss tillbaka.
Har nu rullat ner papp-persiennerna och satt på luftkonditioneringen. Ljudet när den går i gång låter lite som när flygplan accelererar... Annars är det våldsamt skönt med privat rum. Stänga. Låsa. Och vara sig själv i denna stad. Huvaligen...

3 kommentarer:

Anonym sa...

WOW! marte-bjarte

Kenta sa...

Bra bilder, och New York-betraktelse... en blogg att följa! :-)

K sa...

Tack min kära!

Tack Kenta!
Har följt din blogg några månader, är bara så feg med kommentarerna. Dela gärna tankar och idéer. Eller kanske en fika när jag är på plats i hemlandet.