onsdag, februari 24, 2010

Somnade...

...mitt i den tröga överföringen av bilder. Nu är den klar. Det var dagens skörd.
Fick inte med att berätta om besöket på B&H. Fotoaffären som är större än stor. Och chocken över att plötsligt är det politiskt korrekt att bära liten mössa på huvudet. Innan jag kom in i butiken så var det bort med ryggsäck och som jag förstod INTE tillåtet att fotografera. Visste inte helt om jag befann mig i annan del av världen med alla lockar och små svarta mössor. Men billigt. Mycket billigt.
Fortsatte vidare. Regnet fick oss att vara lite molokna. Kaffet från Starbucks var gott, men historiskt. Hittade en Korean. Inne i Michelin guide 2010. Ok ställe. Tillbaka västerut. Inne på Borders. En bokhandel som växte. Blev gott och väl en timme där inne. Insåg att stället hade potential till utnämnandet av:

"Den stora möjligheten för alla människor att var små fast dom är stora."

Sällan har jag sett människor läsa, sova, surfa, smeka varandra och prata....

...utan att bli avbrutna! I EN BOKHANDEL...


Det slutade givetvis med att sötaste killen i butiken följde efter. På toaletten berömde han skinnjackan min. Med en stort leende skildes vi åt.
En lärdom för mitt småstadssinne. Stort är större.

Att bekänna en shopping är svårt...
Men så blev det. Efter att ha dissat Macy på första våningen blev vi tysta när vi passerat åttonde. Först efter all konsumtion insåg vi att herrarnas låg på halv trappa och damernas på hel. Men vi fick oss lite skräp hem. Tre par skor och en kostym. Pluss...
På S och 6:an hem funderade vi över konsumtionsordningarna. Har vi tjänat pengar på att Rodriguez drog kortet sitt på Macy och kostymen min blev billigare. Eller är vi bara jävligt gundlurade i den kapitalistiska ordningen. "You are visitors and get it for just 15% less."
MEN!
Jag ska försvara äpplet. Jag ska försvara dessa människor. Som lever under omständigheter som i vart fall hade fört mig närmre neurosen. Kanske en total sjukdomsupplevelse. För oavsett vem som skapade denna gigantiska stad. Oavsett vad den har på sin agenda. Så har den mycket att säga om mänskligheten som jag inte sett eller förstått innan jag kom hit!

Inga kommentarer: