tisdag, maj 11, 2010

Överhettad......i dag. Först Ikea med studiebesök i vart enda hörn. Alla fokuserade på säljsuccén. Och hur den kan bli ännu bättre. Muttrande över reklam [djävulens påfund] åkte jag hemöver. På min promenad lite senare på dagen attackerade mig gatuförsäljarna [förlåt mig... de är ju bara informatörer med gratisprover. Glömde..] vid Rimi. Alltid står de där. En dag är det teleabb. En annan Omega 3. En tredje dag finns nya lösningar på hur elen ska räcka till i ditt hem och dag fyra är vi tillbaka på Omega 3. När jag kommer hem ringer telefonen och undrar vart gratiskalsongerna ska skickas.

Mitt alterego spänner sina gröna muskler. Tröjan spricker. Taket lyfter sig när jag vrålar ut min ilska. Över alla de dumma människor som jobbar i denna bransch. En bransch som bygger på överkonsumtion av ting vi inte vill ha, samt slutförandet av projektet jorden på kortast möjliga tid.

2 kommentarer:

Tina sa...

Fan vad bra sagt! Lika rasande blev jag framför teven idag där samhällsekonomer har kommit fram till att ett barn kostar en miljon kronor för föräldrarna fram till den dag barnet fyller 18 år. Och att man måste vara beredd på det. Det beror väl för fa-en på var man lägger ribban?! Om ungen ska ha tretusen leksaker och splitternya kläder varje månad. Eller om det räcker med FN:s barndeklaration.
Man skapar en jävla norm hur man bör leva som inte korresponderar med någon framtidsutsikt (vare sig miljömässig, social, medicinsk eller psykologisk). Gah!

K sa...

Gah!!!